Τιμητικές Διακρίσεις
Βράβευση του κ. Δ. Σαρηγιάννη από το Α.Π.Θ.
Στις 30 Ιανουαρίου 2017 ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης, βραβεύτηκε από τον Πρύτανη του ΑΠΘ για τη διάκρισή του με το βραβείο Bo Holmstedt ως αναγνώριση της σημαντικής τοξικολογικής συνεισφοράς του στα πεδία των φαρμάκων και των χημικών ουσιών από το EUROTOX (association of European Toxicologists and European Societes of Toxicology).
Διεθνής διάκριση για το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Α.Π.Θ.
Μια από τις 11 προνομιακές θέσεις κατάταξης στο διεθνή διαγωνισμό StartupBootCamp High TechXL κέρδισε το κοκκώδες υλικό AquAsZero, για την απομάκρυνση αρσενικού από το νερό που αποτελεί προϊόν ανάπτυξης του Εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία.
Α΄Βραβείο στον διαγωνισμό «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) και η Eurobank EFG.
Α΄ Βραβείο: ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το «AquAsZero: Ένα κοκκώδες στερεό υλικό, που απομακρύνει το αρσενικό (τρισθενές και πεντασθενές) από το πόσιμο νερό, με χαμηλό κόστος και υψηλή αποτελεσματικότητα». Την ομάδα αποτελούν οι κ. κ. Μανασσής Μήτρακας (εκπρόσωπος), Σοφία Τρεσίντση, Κωνσταντίνος Συμεωνίδης, Ιωσήφ Γεωργίου, Γεώργιος Σταύροπουλος, Αναστάσιος Ζουμπούλης, Ιωάννης Τσιαούσης και Μαρία Κατσικίνη. «Συγκεντρώσεις Αρσενικού πάνω από το όριο απαντούνται στο πόσιμο νερό πολλών περιοχών, τόσο της Ελλάδας όσο και του κόσμου ολόκληρου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας κ. Μήτρακας. «Η ανάπτυξη του θεροξύτη τετρασθενούς μαγγανίου προσφέρει μία λύση για την ισοδύναμη απομάκρυνση και των δύο μορφών του αρσενικού που υπάρχουν στο νερό, με ταυτόχρονη μείωση τόσο του παγίου κόστους των εγκαταστάσεων, όσο και του κόστους επεξεργασίας του νερού.»
Ονομασία Εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας
Σε μια συγκινητική για όλους μας στιγμή, στις 3 Απριλίου 2009, έγινε η αποκάλυψη της αναμνηστικής πινακίδας προς τιμήν του αείμνηστου ομότιμου Καθηγητή Αναλυτικής Χημείας, Κωνσταντίνου Αλεξιάδη. Το εργαστήριο φέρει πλέον την ονομασία:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Αναφορά στο έργο του καθηγητή έγινε από πολλούς συναδέλφους που παραβρέθηκαν, ενώ την αποκάλυψη της πινακίδας έκανε η σύζυγός του, κα Βέφα Αλεξιάδου. O αείμνηστος Καθηγητής Κωνσταντίνος Αλεξιάδης διετέλεσε καθηγητής του τμήματος από το 1973 εως το 1997 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.
alexiadis
Αναγόρευση Επίτιμου Διδάκτορα
Στις 11 Οκτωβρίου 2006, η Ιατρική Σχολή αναγόρευσε ως Επίτιμο Διδάκτορά της, τον Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματός μας, κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου. epitimos
Μέλη Συντακτικών Επιτροπών Διεθνών Επιστημονικών Περιοδικών
- European Journal of Inorganic Chemistry (Wiley): Αναπλ. Καθ. Α. Σαλίφογλου
- Fuel (Elsevier): Καθ. Γ. Σακελλαρόπουλος
- High Temperatures - High Pressures (OCPScience): Καθ. Μ.Ι. Ασσαέλ
- International Journal of Thermophysics (Springer): Καθ. Μ.Ι. Ασσαέλ
- Journal of Energy Engineering (ASCE): Καθ. Γ. Σακελλαρόπουλος
- Journal of Environmental Science & Health,
Part A. Toxic-Hazardous Substances and Environmental Engineering (Taylor & Francis)
: Καθ. Γ. Σακελλαρόπουλος
- Journal of Institution of Chemical Engineers,
Part D. Education for Chemical Engineers (IChemE)
: Καθ. Μ.Ι. Ασσαέλ 

Νέα

Αρχική

Τμήμα

Προσωπικό

Προπτυχιακά

Μεταπτυχιακά

Φοιτητικά

Ανακοινώσεις

Επικοινωνία

Copyright © 2017. Chemical Engineering Department. Credits